Lomalta paluutunnelmat

keskiviikkona, heinäkuuta 29, 2015
Kakstoista päivää rentoilua auringossa, ulkona syömistä, hotellin palvelut käytettävissä ja tutustuminen uuteen kulttuuriin. Saa luvan kans jättää paikat siivoamatta, ruuan tekemättä ja nukkua vaikka keskellä päivää, tietämättä ees, mikä päivä on kyseessä. Se irtaantuminen kotiarjesta tapahtuu saman tien, kun pakataan kotiavaimet matkatavaroihin pohjimmaiseksi ja istutaan lentokoneeseen.

Lomafiiliksen voi tavoittaa toki ihan vaan lähtemällä lyhemmällekin reissulle. Pääasia on se, et lähtee pois kotoa. Hyvän loman jälkeen tulee myös luonnollisesti se tunne, että nyt on taas ihana palata kotiin. Osaa jotenkin arvostaa taas niitä pieniä asioita, mitkä on helppoja ja tuttuja täällä kotiympäristössä.

Paluumatkalla on jo niin kiva alottaa miettiin, kuin ihana on kömpiä siihen omaan sänkyyn nukkumaan. Oma, tuttu ja turvallinen sänky, jossa on maailman paras nukkua.

Sen lisäksi toiseks tärkeimpänä, r u o k a. Merenelävien, kalaruuan, simpukoiden ja muun Välimeren antimien tilalle jotain tuttua ja kotoista, no makaronilaatikkoa! Lapsuusaikojen ykkösherkku, taitaa olla muuten nykyäänkin lasten suosiossa. Ja sen kans tietty lapsuudesta tuttua punajuurisalaattia.

Perusmakaroonilaatikon ohjehan on ihan klassikko, ja tulee jokaiselta varmaan unissaankin joka ainesosan tarkkuudella, mutta mun versiossa siihen tulee kirsikkana kakun päälle vähän fetajuustoa. Ja toinen tärkeä juttu, sen päällimmäisen osan tulee olla rapeaa.

Makaronilaatikkoon tarvitset

-jauhelihaa 600g
-makaronia 1pss
-2 kananmunaa
-kermaa/maitoa 3dl
-sipulia
-tuoretta basilikaa
-fetajuustoa
-valkosipulia
-chiliä
-mausteita, mm. pippuria, valkopippuria, suolaa, paprikamaustetta
-juustoraastetta vähän päälle ripoteltuna

Pilko sipulit, chili ja basilika valmiiksi. Paista jauheliha, lisää loppuvaiheessa pilkkomasi ainekset ja mausteet. Keitä samalla makaroni ja heitä öljyttyyn vuokaan ja perässä jauhelihat. Sekoittele. Muista lisätä myös makaroniin suolaa keittovaiheessa. Ripottele seoksen päälle vähän fetaa ja sen jälkeen kaada päälle munamaitoseos, johon oon usein myös lisänny vähän mausteita. Lopuksi vähän juustoraastetta ja vuoka uuniin 225c asteeseen.

Aluksi oon pitänyt vuokaa ilman suojaa ja kun päällimmäinen osa on ruskistunut, lisään folion loppuajaksi vuoan päälle ja annan ruuan olla uunissa kokonaisuudessaan 20-30min, välillä tarkistellen.

Ruuan ollessa uunissa on hyvin aikaa valmistaa punajuurisalaattia pieni annos.


Punajuurisalaattiin tarvitset

-punajuuria, 4-5kpl
-kevätsipulia
-kermaviiliä
-puolikas omena
-maustekurkkua, vajaa puolikas
-pippuria
-suolaa
-sokeria
-sinappia

Pilko ainekset sopivan pieniksi ja lisää joukkoon kermaviili mausteineen. Herkullista makaronilaatikon kans!









Ruokalista oli mielessä varmaan jo koko viikolle, ja seuraavana makaronilaatikon jälkeen oli vuorossa poikaystävän tekemä superhyvä currykookoskana. Maltalla syötiin tosi vähän kanaa, tai mitään tulista ja mausteista, niin tää ruoka vei kyllä kielen taas mennessään.

Lomaa on vielä tää viikko jäljellä, ja tarkoituksena ois viettää tää loppuaika täällä Helsingissä, ihan vaan chillaillen ja puuhaillen, mitä mieleen juolahtaa. Ehdittiin me viime viikolla jo pyörähtää Porvoossakin. Sinne on aina niin ihana mennä, kun haluaa hetkeksi kaupungista pois.




 


 Koti ja kukat ne yhteen soppii. Edelliset oli unohtunu maljakkoon odottamaan reissulta palaajia.



Aamupalan tekoon, omassa keittiössä. Sitä ennen ehti lakata varpaankynnet, kun vaan osas päättää värin.



Kesällä kaikkialla Suomessa on kaunista. Pikkukaupungitkin herää eloon turistien täyttäessä kadut. Helsingissä otettiin pyörät alle, ja lähdettiin nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja tuulenvireestä, +35c asteen helteiden sijaan.





Sinisen huvilan kahvilaan, Töölönlahden äärelle on ihana pysähtyä kahville ja jätskille pyörä- tai kävelylenkin lomassa. Tunnelma on aina jotenkin ihanan seesteinen ja mukava. Veden äärellä, ilman autojen melua saa jotenkin rauhassa ihastella kesää. Tää on yks kauneimpia kesäkahviloita Helsingissä.



Kesäistä viikon jatkoa!

-Nina





Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate