MEIDÄN HÄÄT

maanantaina, syyskuuta 03, 2018


Viimeisestä käynnistä täällä blogin puolella on jo melkein kuukauden päivät. Tässä välissä ehdin viettää kesäloman loppuun, käyden mm. Portugalissa. Tärkeimpänä kuitenkin, vietettiin meidän häät.

1,5 vuotta sitten alkoi häiden suunnittelu ja siitä lähtien alkoi häihin liittyvien järjestelyiden hoitaminen. Häiden järjestelyyn paneutuessa mut yllätti eniten se, kuinka ajoissa näissä jutuissa pitää olla liikenteessä. Ensimmäisenä varattiin tietysti häitä varten juhlatila, sen jälkeen tärkeyslistalla tuli hääbändi ja valokuvaaja. Pitopalvelu tuli hääjuhlapaikan kautta, joten sen valitsemiseen ei tarvinnut käyttää aikaa. 



Kun nämä jutut oli varattu, kului noin puoli vuotta, ettei tehty juuri mitään konkreettista häiden suhteen. Toki keskusteltiin häistä ja mietittiin, millaiset niistä haluttiin. Mutta seuraava konkreettinen, ja tärkeä juttu häiden suhteen oli mun hääpuvun osto. Sen kanssa olin hyvin onnekas, sillä täydellinen puku löytyi heti ensisovittamalla, ensimmäisestä liikkeestä, johon kaasoni kanssa menin. Hänen hyvien vinkkien ansiosta ei lähdetykään Helsingin liikkeitä kiertämään, vaan mentiin Lahteen, morsiuspukuliike Josefiinaan, josta mun puku löytyi. 

Löysin siis hääpukuni jo vuotta ennen häitä, mikä on varmasti monelle morsiamelle se yksi tärkein juttu. Samoihin aikoihin mentiin Kaitsun kans katsomaan yhdessä mulle vihkisormusta. Tästäkin oli jo jonkinlaista ajatusta ja sormus löytyi samasta paikkaa, Tillanderilta, mistä kihlasormuksenikin hankittiin. 



Tästä suunnittelut etenivät niin, että puolta vuotta ennen aloimme laatimaan vieraslistaa, varasin kampaajan ja alettiin työstämään tarkemmin häiden visuaalista ilmettä ja muita yksityiskohtia. Kesälomalla ehdin hyvin paneutua häiden suunnitteluun, kun häihin oli enää kaksi kuukautta aikaa. Suunnittelu oli ihanaa ja meillä oli selkeä näkemys siitä, millaiset me haluttiin meidän häistä. Tunnelmalliset, hyvää ruokaa, tanssittavaa musiikkia ja kaunis, tyylikäs juhlatila. Ja nämä saatiinkin. 

En olisi voinut olla enempää tyytyväisempi hääpäivään. Häävieraiden sanojen mukaisesti häät olivat meidän näköiset. Ja nyt pari päivää häiden jälkeen olo on yhtä onnellinen, kuin tuona päivänä. 



Häitä edeltävät pari viikkoa olivat todella kiireisiä suunnitteluiden ja valmisteluiden osalta. Otin myös onneksi häitä edeltävän viikon lomaa töistä, joka oli ihan välttämätön. Viimeiselle viikolle ajoittui koekampaus, puvun haku ja sovitus, lopullisten vierasmäärien/ pöytäjärjestysten laatiminen, sekä muita yksityiskohtia liittyen päivän kulkuun ja aikatauluun, sekä tilan koristeluun.

Ylihuomenna lähdetäänkin jo häämatkalle, joten häähuuma saa jatkua vielä pitkään. Olenkin ehdottomasti sitä mieltä, että häiden jälkeen kannattaa lähteä heti häämatkalle, sillä töihin paluu olisi katkaissut ihanan hääfiilistelyn aika lyhyeen. 



Häistä riittää kuvia ja juttua myöhemmällekin. Ja varmasti palailen tänne blogiin kirjottelemaan säännöllisemminkin, nyt kun vapaa-aikaa ei enää täytä häiden suunnittelu. 

Ihanaa syyskuun alkua, nautitaan näistä ihanan kesäisistä lämpötiloista vielä! 💗


Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate