Holidaymood

sunnuntaina, joulukuuta 20, 2015
Neljän päivän päästä on jouluaatto, sillon on virallisesti mun eka lomapäivä ja samana päivänä lähtee myös meidän lento Dominikaaniseen Tasavaltaan. Ennen lähtöä ehditään kuitenkin nauttimaan jouluaaton tunnelmasta perheenjäsenien kanssa täällä.

Liikaa aikaa valmistautumiseen, pakkailuihin ym. ennen lähtöä hoidettavien asioiden tekemiseen ei oo, varsinkaan alkuviikosta töiden ohessa. Viimeiset jouluvalmistelut tehtiin nyt viikonloppuna pakkailujen ohessa. Tai meidän piti pakkailla, mutta ei aloitettukaan vielä. Vaikka oon intoillut tulevaa matkaa siitä lähtien, kun lennot ostettiin, en aloita pakkailuja kuitenkaan koskaan kovin ajoissa.

Tärkein on kuitenkin hoidossa, eli passit on voimassa. Kerran kävi nimittäin klassiset "älä ikinä unohda ennen reissua" temput, kun paria päivää ennen matkalle lähtöä hoksattiin, että poikaystävän passi meneekin vanhaksi, mitä alettiin sitten kiireessä ja pikku stressissä uusimaan.. No pääasia, että reissu kuitenkin toteutui ja passikuvaan ikuistui kyllä selkeesti sen reissun stressaantuneet lähtötunnelmat, mille ollaan jälkeen päin useammat kerrat naurettu. :D

Tunnelmat on nyt vähintäänkin katossa, joulu, reissu, loma ja kaikki ihana edessä! Joulukuu on yks mun lemppari kuukausista, joka päivään on sisältynyt jotain jouluista, mikä pitää tunnelmaa yllä.
Ollaan käyty mm. Anna Puun ja UMO:n joulukonsertissa, Tuomaan joulumarkkinoilla ja fiilistelty useana iltana kotona jouluisissa tunnelmissa.



Tänä vuonna Helsinki on tosissaan panostanut jouluvalaistukseen, ne on nimittäin paljon kauniimmat kuin viime vuonna. Erityisesti espan valot on näkemisen arvoiset ja vetää varmasti paljon turistejakin puoleensa. Valot piristää ihan mielettömästi pimeitä katuja, ja iltaisinkin on kiva kävellä vaan keskustan katuja pitkin, ihastellen valoloistoa.

Valojen lisäksi pysähtelen jatkuvasti ihastelemaan kauppojen näyteikkunoita. Joulun aikaan ne on niin kauniita, ettei tarvi välttämättä ees astua liikkeeseen sisään, kun ikkunoissa on niin paljon nähtävää. Yks liike missä tänään kuitenkin poikettiin, on espalla sijaitseva Kankurin Tupa, jonka alakerrasta löytyy yks Helsingin kauneimmista joululiikkeistä. Sen lisäksi siellä oli paljon rauhallisempaa olla, kuin stockan taatussa tungoksessa.




Tänä vuonna koristeet on jääny aika minimiin kotona, mm. joulukuusi ja piparkakkutalo jätettiin tekemättä, kun ei olla aaton jälkeen kotona, kunnes 8.1 palataan reissusta. Mutta kynttilöitä oon poltellut senkin edestä, varsinkin iltaisin ne tuo kivasti valoa ja tunnelmaa.







Joka jouluun kuuluu joululaulut ja kotona kuuntelemisen lisäksi ollaan käyty myös livekonserteissa, joissa on ihan oma tunnelmansa. Viime viikolla oltiin kuuntelemassa Anna Puun ja UMO:n joulukonserttia Temppeliaukion kirkossa, jossa en ollutkaan ennen käynyt. Se on ihan mielettömän kaunis, kallioon louhittu kirkko, joka on kyllä yks kauneimpia nähtävyyksiä Helsingissä. Anna Puu oli livenä pääsylippunsa arvoinen ja persoonana myös ihana. Tunnin mittainen keikka meni ihan liian nopeasti.




Eilen oli tän kuun valehtelematta ainut aurinkoinen päivä, pilvetön taivas vesisateen tilalla tuntu ihanalta. Siirrettiin siis jouluostoksien tekoa ja päätettiin lähteä kävelylle ja kahville Cafe Regattaan. Sieltä saa hyvää palvelua, ja herkullisia pullia, joiden vuoksi malttaa jonottaa hetken. Kahvilan pihaterassilta löytyy myös notskipaikka, jossa voi grillata makkaraa, jota saa ostettua muiden syötävien joukosta.



 

Joulukuu on ollu ihana ja paras päätös sille on tietenkin alkava loma, jota odottelen todella hymyssä suin. Nautitaan, syödään hyvin ja ollaan vaan.

Jos tää jäis viimeiseksi päivitykseksi ennen reissuun lähtöä, niin ihanaa, tunnelmallista joulua ja vieläkin parempaa uutta vuotta 2016 sinne kaikille!!

-Nina 

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate