Rocky roadiin voi käyttää suklaan lisäksi lähes mitä tahansa, kuivatuista marjoista karkkeihin, kekseihin ja suolaisempiakin herkkuja. Makuja voi vaihdella esim. marjaisen pähkinäisestä rapean keksisiin täytteisiin, joilla saa luotua erilaisia makuyhdistelmiä joka haukulle.
Mun reseptiin kuului kaurakeksiä, vaahtokarkkia ja suolapähkinöitä. Aika klassinen ja toimiva yhdistelmä, vaahtokarkit oli erityisesti hauskoja pehmeän rakenteen ansiosta. Ja suolainen pähkinä toi makua, sekä keksi toimi vaan tosi hyvin suklaan kans.
Suklaina käytin fazerin maitosuklaata ja tummaa suklaata. Helpolta kuulostavan reseptin voi ainoastaan mokata suklaata sulattaessa, jos suklaasta ei saa tarpeeksi juoksevaa, tai jos sitä on liian vähän suhteessa astiaan. Varaa siis aikaa sulatukseen ja tarpeeksi suklaata. Mun ohjeessa luki 400g, ja lopulta päädyin hakemaan lisää suklaata saman verran, koska mun astia oli niin suuri.
ROCKY ROAD
400g-800g maito- ja tummaa suklaata (riippuen astian koosta)
200g vaahtokarkkeja
200g suolapähkinöitä
200g keksiä
_______
Vuoraa laakea, neliön tai suorakulmion mallinen astia leivinpaperilla.
Sulata suklaa maltillisesti pienellä lämmöllä,
jatkuvasti sekoittaen niin, että suklaa säilyy notkeana, eikä pala pohjaan.
Levitä suklaa-seosta ohut kerros astian pohjalle ja
ripottele ensimmäinen kerros aineksia, murusteltuna päälle.
Lisää toinen kerros ohuesti suklaata, ja ripottele taas päälle täytteitä.
Kaada loppu suklaa täytteiden päälle, niin että osa täytteistä voi jäädä näkyviin.
Jäähdytä rocky road jääkaapissa tai pakkasessa vähintään tunnin, ennen kuin leikkaat palaset.
Nina
Ei kommentteja